Gezocht

Fragmenten

Terugblik workshop Rebelo - Lauda Jerusalem

'Lauda Jerusalem' van João Lourenço Rebelo

Na het succes van de workshop ‘Qui habitat’ (24-stemmig, Josquin) in maart 2008 (zie terugblik), heeft 14 maart jl. een tweede workshop o.l.v. Frans Scheffers plaats-gevonden. Dit keer rond het vierkorige expressieve werk ‘Lauda Jerusalem’ van de 17e-eeuwse Portugese componist João Lourenço Rebelo (1610 – 1661).

De workshop was een groot succes, ondanks enkele afmeldingen waardoor één koor wat onderbezet was. De sfeer was opvallend goed. 's Ochtends hebben de 4 koren gescheiden gestudeerd, waarna we voor de lunchpauze een voorproefje namen op het totaalbeeld. Dat was even wennen. Maar na de welverdiende pauze werden goede vorderingen gemaakt, zodat we even na vieren in staat waren het werk in bijzijn van een bescheiden publiek twee keer ten gehore te brengen.

Binnenkort geluidsfragmenten van de uitvoeringen. Hieronder links naar de volledige opnames:

Opname uitvoering 1

Opname uitvoering 2

6 April: nieuwe foto's toegevoegd, zie hieronder.

Voor geoefende

koorzangers en