foto Alexandra Atepaeva

For English see below

Het Haags Renaissance Kamerkoor is in 1982 opgericht door dirigent Frans Scheffers. Onze huidige dirigent is Enrico Ruggieri.

Wij hebben plaats voor 2 tenoren en 1 bas

Wij zingen voornamelijk vier- tot achtstemmige muziek uit de 16e en begin 17e eeuw, maar ook wel uit de 20e eeuw of een andere periode.
In onze programma’s zoeken we altijd een evenwicht tussen wereldlijke en religieuze muziek, en tussen a capella en mét instrumentale begeleiding.
Plezier in het zingen staat voorop. De muziek studeren we thuis in met behulp van midi-files, zodat we tijdens de repetities meerstemmig kunnen zingen. Regelmatig werken we met een professionele zangdocente aan stemvorming.
Een paar keer per jaar treden wij op, bijvoorbeeld op Monumentendag of rond Kerst. Jaarlijks geven wij een concert, soms gecombineerd met een andere kunstvorm, zoals gedichten, schilderijen of toneel.
Wij repeteren op woensdagavond van 20:00-22.15 uur in de Noorderkerk, Schuytstraat 11 in Den Haag.

Welcome to our choir!
Five centuries of choir music both religious and non-religious, and our choir covers most of them. Of course you are welcome to join our choir for the duration of one of our projects. At the moment we have room for more altos, tenors and basses.

For more information, please contact the secretary

We practise at home and make music during the rehearsal.
If you are an enthousiastic singer, come and join us on Wednesday nights 8:00-10:10 PM in the Noorderkerk, Schuytstraat 11, The Hague.