Het Haags Renaissance Kamerkoor is een gemengd koor met momenteel 20 leden. Het bestaat sinds 5 juli 1982 en onze dirigent is Enrico Ruggieri. De basis van ons repertoire bestaat uit de prachtige 16e- en 17e-eeuwse koormuziek van de Renais- sance en vroege Barok.

Het Haags Renaissance Kamerkoor
bestaat 40 jaar en viert dat met een groots concert !

— Jubileumconcert  40 jaar
12 en 13 november 2022, Paleiskerk Den Haag
Het concert zal bestaan uit twee gedeelten: het eerste deel brengt een aantal groot-se ceremoniele koorwerken die werden uitgevoerd bij de feestelijke kroning van de dogen van Venetië in de Basiliek van San Marco.
Op het programma staan een aantal twee- en driekorige werken van de componisten Andrea en Giovanni Gabrieli en anderen. Het zijn ware hoogtepunten uit de Venetiaanse Renaissance!
In het tweede gedeelte brengen we een kleinschaliger programma. We zingen 12 madrigalen uit “Il Festino“, een vrolijke en feestelijke madrigaal-komedie van de Italiaanse componist Adriano Banchieri.  Vrolijke liederen vol humor, eten en drinken! Plezier rond carnaval. Maar ook weemoedige madrigalen over de liefde op teksten van beroemde Renaissancedichters.

We hebben nog plaats voor

2 tenoren en 2 alten

die dit feestelijke programma met ons mee willen zingen. Dus aarzel niet! Doe mee !

Meer informatie.

U bent van harte welkom om een repetitie bij te wonen!
Wij repeteren op woensdagavond van 20:00-22.15 uur in de Noorderkerk, Schuytstraat 11 in Den Haag. Voor meer informatie klik hier

Terugblik op ons laatste concert: Van liefde, wijn en andere alledaagse dingen… op 9 oktober 2021.

Dit is ons privacybeleid.