Haags Renaissance Kamerkoor

Websitebezoek

We hebben 114 gasten online


Dirigent

Afscheid van dirigent Frans Scheffers

Er is een eind gekomen aan een (in zijn woorden) "mooie periode die bijna 35 jaar heeft geduurd en die veel mooie concerten en fijne repetities heeft opgeleverd".

Op 23 september hebben wij afscheid van Frans genomen met een mooie muzikale middag. Met koorleden en ex-koorleden repeteerden we 3 mooie stukken. Petite Camusette – Josquin; O Mors inevitabilis – J.Vinders en Psalm 42 – J.P.Sweelinck. De dag werd feestelijk afgesloten met het uitvoeren van deze drie stukken voor de genodigden. Daarna was er gelegenheid om uitgebreid van Frans afscheid te nemen en herinneringen op te halen aan de 35 jaar Haags Renaissance Kamerkoor onder zijn leiding. Ook kon er iets lekkers gegeten en gedronken worden.

afscheid Frans Scheffers

Frans en Enrico

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inmiddels heeft het HRKK-bestuur een nieuwe dirigent gevonden die bereid is om het koor artistiek te gaan leiden: Enrico Ruggieri.


Geboren in Italië in 1982, begon Enrico Ruggieri aldaar met een pianostudie. Na een Bachelor in Architectuur, behaalde hij een Diploma in Piano en een Master in Koormuziek en Koordirectie aan het conservatorium van Bologna.

In mei 2017 rondde hij zijn Master in Koordirectie af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Enrico volgde diverse masterclasses met musici, gespecialiseerd in koordirectie en oude muziek, zoals Tonu Kalijuste en Peter Phillips.

 

Enrico stond al voor een flink aantal amateurkoren met een heel divers repertoire: kerkmuziek, volksmuziek, oude muziek en modernere muziek.

Nu dirigeert hij het ‘Lassus Consort’ in Amsterdam, ‘Quod Libet’ in Den Haag, het project-kamerkoor ‘Koorteze’ en ‘A Cappella dos Italianos’ in wisselende repetitieplaatsen. Ook werkt hij aan onderzoeksprojecten voor transcripties, publicaties en uitvoering van vocale muziek uit de 16e, 17e en 18e eeuw. Na zijn masterscriptie over de Lamentações para a Semana Sancta van J.J. dos Santos en L.X. dos Santos, doet hij nu onderzoek naar religieuze muziek uit de 18e eeuw in Portugal.

 

Wij maakten kennis met Enrico Ruggieri tijdens zijn studietijd in Den Haag. Toen Frans besloot te stoppen als dirigent van ons koor, waren wij heel blij dat Enrico het stokje wilde overnemen.

Sinds 23 augustus 2017 is hij de dirigent van het Haags Renaissance Kamerkoor. We hopen onder zijn leiding weer veel mooie concerten uit te voeren.

Enrico Ruggieri

 

Laatst aangepast op zondag 22 oktober 2017 12:20