Websitebezoek

We hebben 29 gasten online

Workshop 2015

7 maart 2015 hebben we voor de achtste maal onze workshop gehouden. Het was weer een heel fijne dag met mooie muziek.

Op het programma voor 2015 stonden twee werken van Daan Manneke, een 30- en een 24-stemmig. Het gaat om twee werken, geschreven in de canonische, polyfone stijl van de 16e eeuw, met een enigszins herkenbare 20e-eeuwse klank.

Beide stukken zijn wat melodie betreft aan elkaar verwant: het 24-stemmige ‘Omnia duplicia’ uit de ‘Canti ornati’ is een bewerking van het 30-stemmige ‘Wer die Musik sich erkiest’. Aan het 24-stemmige is een orgelpartij toegevoegd en een extra sopraan die de melodie van ‘Wie schön leuchtet der Morgenstern’ zingt. In beide stukken kunnen ook instrumentalisten meedoen: gamba’s, cello’s, violen, dulcianen, trombones, traverso’s, blokfluiten, vedels, zinken, e.d. Beide stukken zijn voor zover wij weten tot nu toe slechts één maal uitgevoerd.

Daan Manneke is een hedendaagse componist met een groot oeuvre van orkestwerken, en veruit de belangrijkste Nederlandse koorcomponist van dit moment. Hij heeft vele grote en kleine koorwerken op zijn naam staan, a capella én met allerlei soorten instrumentale begeleiding. Veel van zijn inspiratie haalt hij uit de oude muziek, m.n. uit de renaissance, wat ook in de stukken van deze workshop duidelijk hoorbaar is.

Van deze workshopdag zijn hier foto's te bekijken en hieronder de stukken te beluisteren:

Download Naam Speel af Lengte
download Omnia Duplicia

2:43 min
download Wer die Musik take 2

1:38 min

(Downloaden: klik op de knop en rechtsklik dan op het beeldscherm om op te slaan.)

Laatst aangepast op zondag 27 augustus 2017 21:04