Websitebezoek

We hebben 102 gasten online

Workshop 2017

Josquin des Prez

Op 11 maart 2017 vond voor de tiende keer onze workshop veelstemmige koormuziek uit de Renaissance plaats. Ooit is deze serie begonnen met het beroemde stuk van Josquin des Pres ‘Qui habitat’ en dit stuk is mooi en bijzonder genoeg om dit nogmaals tot klinken te brengen.

Dit 24-stemmige stuk kun je gerust een hoogtepunt uit de canontechniek uit de 16e eeuw noemen. Josquin voegt hier vier 6-stemmige canons tot een prachtig ritmisch en harmonisch geheel, vier 6-stemmige canons voor sopraan, alt, tenor en bas! Een stuk dat door zijn structuur uitnodigt tot het zingen in minstens twee verschillende opstellingen.

Van deze workshopdag zijn foto's te bekijken en hieronder is de opname te beluisteren:

Download Naam Speel af Lengte
download Hoc est praeceptum meum - HRK 2010

2:17 min
download Josquin - Qui habitat

6:33 min

(Downloaden: klik op de knop en rechtsklik daarna op het beeldscherm om op te slaan.)

Laatst aangepast op dinsdag 18 juli 2017 15:38