Workshop 2023

Veelstemmige koormuziek’
Voor koorzangers en instrumentalisten, dirigent Frans Scheffers


Op zaterdag 4 februari 2023 organiseren we voor de 15e keer onze voorjaarsworkshop ‘Veelstemmige koormuziek’ onder leiding van Frans Scheffers, in de Geertekerk in Utrecht. De workshop is bedoeld voor ervaren koorzangers. We streven naar twee tot vier stemmen per partij.

Wanneer je je nu als hoge sopraan inschrijft, kom je op de wachtlijst. Geef daarom ook duidelijk een tweede keus als stemsoort aan.

Verder nodigen wij instrumentalisten met de volgende instrumenten uit: trombone, dulciaan, zink en lage strijkinstrumenten. We hebben al de toezegging van enkele instrumentalisten om mee te doen. In principe spelen instrumentalisten alleen in de middag mee. Zij betalen ook een lager bedrag.

Op het programma staan enkele delen van de 24-stemmige mis van
Annibale Padovano (1527 – 1575), prachtige driekorige muziek met polyfone gedeeltes, afwisseling tussen de drie koren en prachtige harmonieën.

Lees voor meer informatie over de workshop onze informatieve brief.
Voor een luistervoorbeeld: https://www.youtube.com/watch?v=bWVzOsN_g_Q

Partituur om in te zien.
Inschrijfformulier.

Onderstaande bestanden zijn te openen met de capella-reader. Dit is een programma dat je gratis kunt downloaden via de volgende link.

https://www.capella.nl/c-5713535/capella-reader/

Dit programma biedt de mogelijkheid om het tempo aan te passen en verschillende stemmen te selecteren. Doordat de bladmuziek tijdens het afspelen zichtbaar is, kun je ook gemakkelijk het gedeelte selecteren dat je wilt oefenen.

Capella bestanden (alleen te gebruiken voor deze workshop/kopiëren is niet toegestaan)

Koor 1 koor 2 koor 3
koor 1 koor 2 koor 3
balk 1 balk 9 balk 17
balk 2 balk 10 balk 18
balk 3 balk 11 balk 19
balk 4 balk 12 balk 20
balk 5 balk 13 balk 21
balk 6 balk 14 balk 22
balk 7 balk 15 balk 23
balk 8 balk 16 balk 24