Wie zijn wij?

Wij zijn een gemengd koor van rond de twintig leden. Ons repertoire bestaat uit de 16- en 17e-eeuwse koormuziek van de Renaissance en vroege Barok. We zingen vol liefde en ambitie, maar soms is het ook hard werken om de prachtige meerstem-mige melodieën van de polyfonische koorliederen te laten samenvallen met de schoonheid die we in ons hart zo graag horen… 

  • Onderste rij van links naar rechts: Astrid Jeremic-van der Harst (s), Carla Gobius du Sart (s), Marijke van den Broek (s), Marieke Stoel (s), Fredriek Muller (projectlid) (s), Henriëtte Froklage (s), Marja van der Windt (a), Xandra van der Steen (a), Claudia Puggioni (a), Ingrid Andeweg (a), Anke Bottema (a), Annette Champness (t), Caroline Peters (a)
  • Bovenste rij van links naar rechts: Piet Steijns (b), Martin Gelpke (b), Cees van den Akker (b), Sytse Bruinsma (b), Kees Pinster (t), Jan Cevat (t), Henri de Brabander (projectlid) (t), Enrico Ruggieri (dirigent), Hans van Deemter (t) [ontbrekend: Jan van Leeuwen (b) ]

Onze dirigent

Enrico Ruggieri, geboren in Italie, studeerde daar architectuur en begon later een piano-opleiding. In Rome en Bologna heeft hij koormuziek en koordirectie gestudeerd en behaalde in 2017 zijn masters aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Enrico volgde diverse masterclasses met musici, gespecialiseerd in koordirectie en oude muziek, zoals Tonu Kalijuste en Peter Phillips. Hij heeft al vele koren gedirigeerd met een heel divers repertoire: kerkmuziek, volksmuziek, oude muziek en modernere muziek. Zijn hart ligt evenwel bij de polyfonie en madrigaalmuziek van de late Renaissance en vroege Barok. Hij deed uitgebreid onderzoek naar de Portugese gewijde muziek uit de 18e eeuw, waar hij transcripties van maakte en concert-uitvoeringen van gaf. Op dit moment is Enrico Ruggieri vaste dirigent van het Haags Renaissance Kamerkoor en de projectkoren Madrigale Amsterdam en Madrigale Den Haag.

Zin om mee te zingen?

Wij hebben weer plaats voor enkele zangers en zangeressen, om vanaf mei 2023 ons nieuw programma rond Giovanni Pierluigi da Palestrina mee te zingen, met concert in november.

Bel:  06 19767251, Marijke van den Broek, of schrijf een e-mail:  mbroek54@ziggo.nl

Je bent ook van harte welkom op een van onze  repetitieavonden, elke woensdag van 20.00 – 22.00 uur, in de Noorderkerk, Schuytstraat 11 Den Haag, om eens te komen luisteren!