Wie zijn wij?

Wij zijn een gemengd koor van rond de twintig leden. Ons repertoire bestaat uit de 16- en 17e-eeuwse koormuziek van de Renaissance en vroege Barok. We zingen vol liefde en ambitie, maar soms is het ook hard werken om de prachtige meerstem- mige melodieën van de polyfonische koorliederen te laten samenvallen met de schoonheid die we in ons hart zo graag horen… 

Onze dirigent

Enrico Ruggieri, geboren in Italie, studeerde daar architectuur en begon later een piano-opleiding.
In Rome en Bologna heeft hij koormuziek en koordirectie gestudeerd en behaalde in 2017 zijn masters aan het Koninklijk Conservatorium in
Den Haag.

Enrico volgde diverse masterclasses met musici, gespecialiseerd in koordirectie en oude muziek, zoals Tonu Kalijuste en Peter Phillips. Hij heeft al vele koren gedirigeerd met een heel divers repertoire: kerkmuziek, volksmuziek, oude muziek en modernere muziek. Zijn hart ligt evenwel bij de polyfonie en madrigaalmuziek van de late Renaissance en vroege Barok. Hij deed uitgebreid onderzoek naar de Portugese gewijde muziek uit de 18e eeuw, waar hij transcripties van maakte en concertuitvoeringen van gaf. Op dit moment is Enrico Ruggieri vaste dirigent van het Haags Renaissance Kamerkoor en de projectkoren Madrigale Amsterdam en Madrigale Den Haag.

Zin om mee te zingen?

Na ons concert in november hebben wij weer plaats voor enkele zangers en zangeressen, om met ons mee te zingen voor het volgende programma.

Bel:  06 19767251, Marijke van den Broek, of schrijf een e-mail:  mbroek54@ziggo.nl

Je bent ook van harte welkom om eens te komen luisteren op een repetitieavond, elke woensdag van 20.00 – 22.00 uur, in de Noorder-kerk, Schuytstraat 11 Den Haag.