Workshop 2018

Op 10 maart 2018 vond voor de elfde keer onze workshop veelstemmige koormuziek uit de Renaissance plaats in de mooie sfeervolle Geertekerk in Utrecht.

We werkten deze dag o.l.v dirigent Frans Scheffers aan twee op het eerste gehoor verwante stukken.

Het prachtige 8-stemmige Crucifixus van Lotti en het 16-stemmige Crucifixus van Caldara. Beide stukken voor koor en continuo.

Deze stukken hanteren dezelfde tekst, kennen een ‘chromatische expressiviteit’ en lijken op die manier verwant. Kenden beide Antonio’s (beiden ongeveer 1670-1740) elkaar en elkaars werk?

Aan het eind van een dag repeteren voerden we beide stukken uit voor een aantal belangstellenden. Een mooie muzikale ervaring rijker keerden we daarna huiswaarts.

Van deze workshopdag zijn foto’s te bekijken en hieronder zijn geluidsopnamen te beluisteren.