Workshop 2022

o.l.v. Frans Scheffers

Zaterdag 26 maart 2022, Geertekerk, Utrecht

Twee vesperpsalmen van Lodovico Viadana, 4-korig, 17-stemmig
Voor de veertiende keer organiseren we onze voorjaarsworkshop veelstemmige koormuziek.
Deze keer twee van de ‘Salmi a quattro chori’ (1612) van Lodovico Viadana.

Voor vesperdiensten componeerde Viadana acht 4-korige psalmen én een Magnificat. Ze zijn bedoeld voor koorzangers met continuo-begeleiding en mogelijke  toevoeging van instrumenten, afhankelijk van de praktische omstandigheden.
Wij zullen deze stukken uitvoeren met uitsluitend zangers, vooral omdat het vrijwel onmogelijk is precies de juiste instrumentale bezetting voor één dag bij elkaar te krijgen.
We zingen deze dag de aanhef ‘Deus in adjutorium..’ en psalm 121 ‘Laetatus sum’.

De dag van 26 maart is bedoeld voor ervaren koorzangers.
We streven naar twee tot vier stemmen per partij.
Op grond van ervaringen en tips van deelnemers van de afgelopen jaren verzoeken wij iedereen vóór inschrijving de partituren goed te bestuderen.
Deze vind je hier:
Deus in adjutorium
Laetatus sum

*Voor sopranen, alten en lage alten is er inmiddels een wachtlijst!!!!!

Geoefende koorzangers* kunnen zich tot uiterlijk 17 december 2021 opgeven bij voorkeur via ons digitale inschrijfformulier.
Voor meer informatie klik hier voor een informatieve brief. Deze bevat ook een inschrijfformulier dat per post opgestuurd kan worden.

De kosten zijn € 42,50 inclusief de pdf-partituren. Als je de partituren liever geprint thuisgestuurd wilt krijgen, betaal je hiervoor € 12,50 extra.