Workshop 2020

Workshop voor koorzangers en instrumentalisten
o.l.v. Frans Scheffers

Zaterdag 15 februari 2020, Geertekerk, Utrecht

 Uit La Pellegrina: Malvezzi/Marenzio/Cavalieri

 In 1589 trad Ferdinando dei Medici in het huwelijk met Christine de Lorraine. Dat moest natuurlijk gevierd worden en de Medici, niet de minsten in Firenze (Florence), pakten flink uit met feesten, banketten, kermis, toneel en muziek. La Pellegrina is de naam van een toen opgevoerde komedie. Tussen de bedrijven door werd muziek gemaakt, waarvoor bekende componisten naar Firenze waren gehaald. De komedie is inmiddels vergeten, maar dat laten we met de mooie en vaak levendige muziek niet gebeuren!

We zingen het 3-korige/18-stemmige ‘O figlie di Piero’ van Marenzio en het 7-korige/30-stemmige ‘O fortunato giorno’ van Malvezzi, met als uitsmijter de laatste maten van het slotstuk, het 5-stemmige ‘O che nuovo miracolo’ van Cavalieri.

Deze workshop is bedoeld voor gevorderde koorzangers en instrumentalisten (blazers en strijkers). Vooraf bestudeer je thuis de stukken m.b.v. midifiles.
Koorzangers moeten indien nodig hun partij alleen kunnen zingen. Bekijk vóór het inschrijven de partituren.

We repeteren de hele dag meerstemmig. Aan het eind van de dag, om 16.30 uur, vindt een korte presentatie voor publiek plaats.

Laatste nieuws:

Het was even spannend, maar deze workshop gaat zeker door, al is het met een minimale bezetting van de mannenstemmen. Daarom worden bassen, tenoren en tenor/baritons, evenals instrumentalisen (blazers en strijkers) nog steeds van harte uitgenodigd, om zich op te geven.

inschrijfformulier.

Meer informatie vind je hier.

Partituren:
Marenzio: O figlie di Piero
Malvezzi:  O fortunato giorno
Cavalieri: O che nuovo miracolo