Workshop 2020

Workshop voor koorzangers en instrumentalisten
o.l.v. Frans Scheffers

Zaterdag 15 februari 2020, Geertekerk, Utrecht

Uit La Pellegrina: Malvezzi/Marenzio/Cavalieri

In 1589 trad Ferdinando dei Medici in het huwelijk met Christine de Lorraine. Dat moest natuurlijk gevierd worden en de Medici, niet de minsten in Firenze (Florence), pakten flink uit met feesten, banketten, kermis, toneel en muziek. La Pellegrina is de naam van een toen opgevoerde komedie. Tussen de bedrijven door werd muziek gemaakt, waarvoor bekende componisten naar Firenze waren gehaald. De komedie is inmiddels vergeten, maar dat laten we met de mooie en vaak levendige muziek niet gebeuren!

We zingen het 3-korige/18-stemmige ‘O figlie di Piero’ van Marenzio en het 7-korige/30-stemmige ‘O fortunato giorno’ van Malvezzi, met als uitsmijter de laatste maten van het slotstuk, het 5-stemmige ‘O che nuovo miracolo’ van Cavalieri.

Deze workshop is bedoeld voor gevorderde koorzangers en instrumentalisten (blazers en strijkers). Vooraf bestudeer je thuis de stukken m.b.v. midifiles.
Koorzangers moeten indien nodig hun partij alleen kunnen zingen. Bekijk vóór het inschrijven de partituren.

We repeteren de hele dag meerstemmig. Aan het eind van de dag, om 16.30 uur, vindt een korte presentatie voor publiek plaats.

Vanaf 1 september tot 1 december kun je je inschrijven via dit inschrijfformulier.
Bij te veel deelnemers per stemgroep kunnen we pas na 1 december zeggen of je op de wachtlijst staat.
Voor sopranen, mezzo’s, alten en lage bassen is de wachtlijst gestart. De ervaring leert, dat er door afzeggingen toch een grote kans is dat je alsnog mee kunt doen. Nog voldoende plaats voor alten 2 en ‘gewone’ bassen, tenoren en tenor/baritons.

Ook instrumentalisten van harte uitgenodigd om in te schrijven.

Meer informatie vind je hier.

Partituren:
Marenzio: O figlie di Piero